widlunds.blogg.se

En familj, två resor, intriger och drama. You're in for a treat! /Sveriges Kardashians

Bitter bittrare bittrast

Publicerad 2014-04-19 08:40:00 i Allmänt,

Dagen började med löpning på Miami Beach för 3 av 5 och skönaste badet i havet(hittils) därefter. Sen var det ju alltså dags för guidade turer. Samling på någon turistinformation 9.40! Det börjar med att mamma går på toa(pappa vaktar), pappa går på toa, och så är det då min tur... Jag går in på toaletten, låser och går in i toabåset (med en till dörr som inte går att låsa). Ganska direkt börjar någon rycka i handtaget men det är lugnt för man ser inte utifrån att det är låst. Men så rycker det igen. Och igen, och igen och det slutar inte!! Och vad tror ni händer!? Dörrjäveln(ursäkta fult ord) öppnas och någon kommer in!!! PANIK! Och tack gode gud för den extra dörren. Är påväg att säga att det är upptaget men tänker att personen borde gå ut när hen ser min väska på bänken och mina fötter inne i båset. Ja, hela min kropp höll fötterna sällskap ibåset men det var bara dom dom syntes. Men ingen går ut! En tyst sekund. Och sen hör jag ett ljuvligt "nämen tjenare sickan!!". Herregud!! Sannas förställda röst hör aldrig gjort mig så lättad. En som jobbade där hade alltså sett att Sanna inte kom in och gett henne en nyckel!?!? Men Sanna kunde inte låsa upp så en annan(!) som jobbade där kom och låste upp toaletten! Hujedamig, vilken pärs. Tröga människor... Inte Sanna alltså.
 
Men sen hörrni, tourdags! JIPPI! Och vi hade ju betalat lite extra för att få åka med en modernare buss(med air condition) som skulle vara mycket bättre så det kunde ju faktiskt bli riktigt bra det här! Ser framför mig en såndär våningsbuss med tak men öppna sidor så man kan svalkas av fläkten, en som som det alltid brukar vara när det är guidade tourer. Vi väntar. Mannen på turistinformationen har lovat att komma ut och visa vilken buss vi ska ta så vi inte hamnar på fel. Det hade ju varit förfärligt att åka 2h i en äcklig buss. Det kommer en liten buss, liknande färdtjänst. Paret som väntat bredvid oss börjar gå mot bussen, vi står stilla. Turistinfo-killen vinkar tillbaka dom, det är inte deras buss. Men va!? Vad nu, skojar han!? Han vinkar fram OSS, det är VÅR buss!! Vi ska åka färdtjänst genom hela Miami!! Och det stackars paret som inte hade betalat extra för en "modern" buss, ska dom åka sopbil eller? Hur ska detta sluta?
 
Vi tar plats i bussen, resan startar, jag är bitter. Det är precis som att åka buss utomlands... Gas, broms, gas, sväng, broms. gas, svång, sväng, gas, gas, broms osv. 2h, det här blir kul! Guiden säger något. Vad säger han? Vilket språk? Nämen det är ju engelska! Men vilken tur att vi i alla fall fick en guide som pratar engelska med brytning som dendär apan Juan(eller vad tusan han heter) pappa alltid skrattar åt. Ironi! Han pratar som att han har en hårboll i munnen hela tiden. Dessutom ska han envisas med att upprepa allt han säger på spanska, hur många spanjorer tror ni behövde färdtjänst denna dag? NOLL! Och inte nog med det, när han introducerat sig själv och touren är det tyst en stund, sen hör man ett "Aah God bless America". Är han kristen? Förmodligen, men han syfter på en lättklädd tjej som går framför bussen med lite sladdriga shorts så skinkorna dallrar. Är det den här nivån det ska vara på!? Harre min je, då kliver jag av!
Sen kommer det värsta. Efter alldeles för lång tid i vår buss utan frisk luft och och en man i högtalarna, som drar dåliga skämt och bör använda sina dricks till språkkurs, ser jag den. En såndär dubbelbuss med tak och öppna sidor glider förbi oss och passagerarna slänger sitt hår likt schampoomodeller i vinden(kanske ofrivilligt). Och vilka tror ni sitter på femte raden bakifrån? PARET!! Paret som betalat MINDRE och skulle åka en äcklig buss!! Jag kapitulerar, jag sjunker ihop, det skär i hjärtat. Det kunde varit jag!
Resan fortsätter genom fult och fint och pausar i... fult! Little Havana är så fult så jag blir äcklad när jag ska äta min glass(Obs! mitt humör efter 1,5h i buss med en talande spansk hårboll kan ha påverkat mitt omdöme.). Och turistinfo-killen lurade oss på ett lunchstopp som tydligen inte skulle vara förrän efter båtturen. Han sa att vi skulle hinna äta mellan turerna. Men så sa han ju också att vi skulle åka en modern buss... Tillslut kom vi i alla fall fram till en fin och mysig hamn. Tack och lov! Hade jag fått en dollar för varje fult ord jag tänkt i mitt huvud under den bussresan, då hade jag köpt ett mansion på Star Island omedelbums!
 
Dags för båt alltså. Tog plats tidigt i kön för att få bra plats. Familjen sätter sig på en rad näst längst bak och jag sätter mig i mitten(jämte gången) längst bak så jag har fri sikt bakåt och bra sikt åt båda håll. Perfekt! Och det hade varit perfekt om det inte varit för en såndär förbannad hårig spanjor!!! Så fort båten lämnade hamnen ställde sig en kort, hårig, spansktalande historia upp, gick längst bak i båten och intog fotoställning. Mitt i gången, lite särade ben för att hålla balansen och och armarna ut, öööver mitt huvud, när det var något fint att fota på högersidan. Hans armhålor var rukk ich från ungefär 20cm från mitt huvud under första perioden. Tack och lov tröttnade han efter ett tag. Då blev det en fantastisk båttur! Miami är ju helt sjukt flott. Exklusivt så det är knappt möjligt, men fint såklart! Jag gillar det.
 
Summan av denna kombinerade guidetour som började i moll och slutade i dur(tror det blev rätt nu?) blev ändå positiv. Jag inser ju att vi inte hade hittat Miamis "guldklimpar" utan den där djävulska bussresan och att se staden från vatten med alla luxuösa öar var grymt coolt. I väntan på bussen tillbaka satte mamma, pappa och jag oss på Hard Rock Café i hamnen och tog lite lättlunch. Godaste Ceasarsalladen jag ätit! Och Hard Rock Café här Miami är typ det bästa av dom(taget helt och hållet från luften) med donationer på väggarna från John Lennon, Michael Jackson, Whitney Houston, Elvis Presley, Tina Turner, Madonna, Gloria Estefan och många fler av dom allra största. Snyggt! Dessvärre kom inte vår busschafför(YES!) sen så vi blev inklämda i en annan buss men det var väl lik bra för han hade inte fått någon dricks ändå.
 
Dagens kaotiska men också fantastiska rundresa följdes av underbart bad i havet(varmaste havsbad någonsin för mig tror jag), mat och shopping på Lincoln Road! 
En ö med endast privat-båt- och helikopterförbindelse, lägenheter för upp till 30milj dollar. (uppe och nere)
Miami Heats director's yacht, en av hans sj. Denna kostar nästan 30 milj dollar!
Dyraste mansion'et på "Star Island". 58 000 000 DOLLAR! Vam tror ni bor här? Jaaaa, ni gissade rätt! Han som uppfann Viagra! Eller han som äger läkemedelsföretaget och fick pengarna iaf.
Miami Heat's arena. (Basketlaget som vunnit ligan tre säsonger på raken va?)
Att vara extra svenne-stolt över Miami edition: Avicii och Absolute Vodka! Dessutom är H&M här den överlägset bästa H&M-butiken jag besökt med tre våningar, fontän och ljusvägg innuti. Och många fynd såklart! Tyvärr är det inte många här som vet att det är svenskt.
Såhär ser en Miami-familj ut. Åh, vilka sunda ideal!
 
Hörs! /H

Kommentarer

Postat av: Backafall

Publicerad 2014-04-19 20:56:27

Ha, ha många skratt här på Backafall!! :-)

Har saknat er extra mycket i dag -på årets Äggkamp. Slapp leta ägg i snö i år utan har istället njutit i sol och sommarvärme och har tagit årets första dopp i ån.

Postat av: ClaryEskil

Publicerad 2014-04-20 13:44:06

Tänk så roligt det kan bli med lite missöden när Hampus berättar om dem. Super+++!
Hampus skulle iväg på sightseeing i Miami stá
innan för lugn o ro och lite annat på toa han vá
Plötsligt det på dörr bankades och drogs, skulle den väck
Hampus han satt som förstenad av skräck
Men det var ju bara Sanna som lite sällskap ville ha

Postat av: ClaryEskil

Publicerad 2014-04-20 13:44:06

Tänk så roligt det kan bli med lite missöden när Hampus berättar om dem. Super+++!
Hampus skulle iväg på sightseeing i Miami stá
innan för lugn o ro och lite annat på toa han vá
Plötsligt det på dörr bankades och drogs, skulle den väck
Hampus han satt som förstenad av skräck
Men det var ju bara Sanna som lite sällskap ville ha

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela