widlunds.blogg.se

En familj, två resor, intriger och drama. You're in for a treat! /Sveriges Kardashians

Everglades

Publicerad 2014-04-15 05:59:00 i Allmänt,

Idag blir det mycket bildspråk från fantastiska naturupplevelser! Vi åkte ner till Everglades City på morgonen och började med en guidad båttur i världens näst största(efter ett i Bangladesh) mangroveträsk i nationalparken Everglades. Det enda vi egentligen förväntade oss se var alligatorer men p.g.a. lågt vatten(=hög salthalt) hade de flyttat längre in och gjort sig osynbara. Trots detta började turen succéartat, efter bara en liten stund stötte vi på tre manatees, sjökor, lamatiner(kalla det vad ni vill, kärt barn har många namn) som i sin känt långsamma takt simmade runt och åt och virvlade upp dy från botten. Sjukt coolt! Och de är ju så gosiga.
 
Turen fortsatte med mest fåglar och härlig natur. Men inte bara... Mamma hade precis sagt att hon tyckte det skulle vara coolt att se en tvättbjörn och senare visade sig att Sofie inte ens trodde att det fanns tvättbjörnar, att de bara var tecknade djur. Så vem tror ni lyckades få syn på en liten sak mellan rötterna med randig svans? Sofie såklart! Och även jag(såklart), men ingen annan. Mohaha! På vägen tillbaka var fiskgjusarna i fokus, smarta fåglar visade det sig. Dessutom är Florida den enda plats på detta klot där de inte är utrotningshotade. Helhetsintrycket för denna båttur blev: fantastiskt!
 
Eftersom guiden berättat om en tysk som under gårdagen blivit biten av en orm och fick åka akut till sjukan eftersom man blir paralyserad, köttet börjar ruttna och man dör inom 1h av ett bett valde vi(de andra i familjen med Sofie i spets) att åka en biltur och spana på djur från ovan mark. Det visade sig också bli mycket lyckat! Inga alligatorer första vändan men desto fler nu, hundratals typ. Men överraskningen denna gång stod den vitsvansade hjorten och tvättbjörnen(igen) för. Så mamma fick till slut se sin tvättbjörn, man jag fick inte se min panter... Hoppet steg när hjortarna(deras huvudföda) studsade fram men jag lyckades aldrig få syn på en av de 100 Florida-pantrar som finns kvar. Det var väl inte så troligt men man ska sikta högt, särsklit eftersom pappa hävdar att han såg en i Orlando. Mitt ego låter mig inte övertygas!
 
Även bilturen, som bitvis lika gärna kunde varit på Öland eller i Afrika naturmässigt, blev succé denna dag. Vi avslutade dagen på piren och stranden vid solnedgång med ytterligare delfinbesök. Och just det, en timme på Walmart efter det... Jag satt och läste i bilen! Shopping i all är men butiker som "har allt" har aldig tilltalat mig.
 
Hoppas ni sover gott och vaknar på rätt sida snart! /Hamp
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Jocke

Publicerad 2014-04-15 22:24:56

Varför åkte ni ens till Florida om det både är likt Småland och Öland. Ni hade kunnat köra en roadtrip här hemma!

Njut nu i de sista dagarna!

Postat av: Backafall

Publicerad 2014-04-16 21:28:03

Woow vilken massa djur ni fått se! Backafallgänget tycker självklart att det bästa är att som fripassagerare få hänga med på alla era safariturer!
Nu till och med Lamantin!!

Europas tätaste fiskgjusebestånd har vi ju faktiskt alldeles inpå knuten här på hemmaplan men de är absolut inte lika bra modeller som de ni träffat. Grymt bra bilder Hampus(?) !
Malena & Co

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela