widlunds.blogg.se

En familj, två resor, intriger och drama. You're in for a treat! /Sveriges Kardashians

Bokslut: Dubai

Publicerad 2016-03-14 21:20:00 i Allmänt,

Idag har vi gjort Dubai! Dubai museum, kryddmarknad, guldmarknad, hotell Burj Al Arab - första sjustjärniga (enligt brittisk recensent), annat lyxområde som jag inte kan namnet på, palmön - världens största konstgjorda ö med snart 120 000 invånare i bl.a. villor på 25-50 miljoner, världens "högsta" marina och till sist kvällscruise på Dubai Creek.
 
Fotona längre ner får tala för dagen.
 
Några sjuka facts:
- Dubai gillar kopior, här finns varianter av Chrysler building, Big Ben, Turning Torso och massa andra som jag glömt. Sydney Opera house är på gång liksom Dubai Eye (London Eye), de har även köpt namnen Louvren och Guggenheim Museum och väntas gör något på det. 
- Sheikh Mohammed bestämmer i emiratet Dubai och gav skolungdomarna en extra månad sommarledigt för att några killar var trötta och skrev till honom på facebook. Nationaldagen firade han genom att fria 700 finansbrottslingar för att de förtjänar en andra chans, han betalade deras skulder. Han har även lämnat ut sitt telefonnummer i tv-intervju så att alla kan nå honom och säga vad de vill.
- Bara 10 % av befolkningen är emirater, resten är gästarbetare från huvudsakligen Iran, Pakistan och Indien men även 197 andra länder. Dessa stannar i genomsnitt 3 år och har de "sämre" jobben men kan få bostad och transport betalt beroende på lön.
- Lyxhotellet Burj Al Arab har 27 våningar och är 132 m högt, därför säljer de i baren på toppen en drink för 27 132 dirhan (1 dirhan = 2,25 kr). De har reception på varje våning så att man slipper åka ner till lobbyn om man anländer via helikopterplattan. Det är endast sviter, 202 stycken och den största är på 780 kvadratmeter och med 27 telefoner.
- Utanför Dubai, i Persiska viken, finns 300 konstgjorda öar som ska bilda världskartan. Detta arbete har vilat sedan finanskrisen 2008 men innan dess hann man flytta ett korallrev som var i vägen.
- Vid bygget av palmön ville man fortsatt locka dit turister och kastade därför ut guldklimpar i vattnet som en morot att komma till Dubai. Hittade men en fick man nämligen behålla den.
- Dromedarer är poppis och de kör dromedarkapplöpning, men man kan inte spela på detta. Däremot kan dromedarägare tävla i en skönhetstävling för dromedarer. De går all-in med inoljning, sminkning som till exempel mascara, utsmyckning med diamanter m.m. Varför? Jo, den som vinner för nämligen 25 milj dinhar (drygt 60 milj kr).
- Bilar är en viktig statussymbol, men lika viktigt är registreringsskylten som kan vara långt dyrare än bilen i vissa fall. Ju färre siffror och ju snyggare de är desto bättre. Sheikh Mohammed har inte oväntat "1" på sina vita mercedes.
- AC är viktigt överallt, på somrarna kan det bli upp emot 60 grader... Därför är alla busskurer utrustade med fyra väggar, AC och gratis wi-fi (internet).
 
Pengar finns i överflöd som ni märker och makthavarna har galna planer som uppenbarligen går igenom.
 
Världens största guldring, 63 kg varav 58 kg är rent guld.
 
Burj Al Arab.
 
Burj Khalifa & co skymtas från palmön.
 
Marinan, sett från palmön.
 
Pappa och mamma ler i skugga.
 
Pappa och mamma suckar i sol. Notera pappas bleka, tunna och inte goda pizza. Hur är det möjligt? Jo, herr sällskapsresan beställde såklart glutenfri pizza!
 
Båten där middagen intogs, på Dubai Creek.
 
Ps. Har planerat "dagens hå hå hå Håkan" varje dag men han var inte så produktiv idag, dubbelt upp en annan dag.
 
Väl mött!

Kommentarer

Postat av: Eskil

Publicerad 2016-03-14 22:20:58

Hyperintressant. Det var mycket ni hann med. Fast vi har varit i Dubai: Detta hade vi ingen aning om och hade inte kunnat tänka oss heller. Fina och trevliga bilder men dricker vår dotter en så stor och stark öl?
M

Postat av: Malena

Publicerad 2016-03-17 21:13:35

Himmel!! Vilken sjuk värld!!
Tack Hampus för all fakta! Idiotiska grejer men samtidigt fascinerande.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela