widlunds.blogg.se

En familj, två resor, intriger och drama. You're in for a treat! /Sveriges Kardashians

Hakuna matata

Publicerad 2016-03-17 16:56:00 i Allmänt,

Tack för era glada kommentarer! Kul att läsa det andra skriver som lite omväxling. ;) 
 
Från gårdagens eftermiddagstur som gav rysningar från topp till tå:
Vår ranger hade kontakt ganska direkt med andra rangers som spanat in elefanter så vi gasade på till andra sidan parken för att hinna dit. Och om vi såg dem... Mamma och pappa på satt på högersidan och var en halvmeter från en elefant som långsamt lunkade förbi jeepen. Mäktigt! De var tio stycken totalt och vi satt mitt ibland dem med elafanter åt alla håll. Till och med JP, vår ranger som jobbat här i 21 år, var lite skakad.
 
Om det var rally dit så blev det ännu mer rally tillbaka för att hinna se det lejon som gett sig ut på promenad. Vi snappade upp från radion att den andra killen anropade "no visual contact"... "Shit!" kände vi då.
Men så när vi till slut rullade ut på öppen mark där han höll till kom han gående rakt emot vår jeep! Så sjukt häftigt! 
När han var påväg förbi backade JP med så att vi följdes åt jämsides, 20 m ifrån varandra, tills han till slut korsade vägen och försvann in i bland träden. Och där körde han några lejonvrål som grädden på moset.
Att bara få se ett lejon är svårt och att dessutom få se ett lejon i rörelse som inte ligger och dåsar som de ofta gör dagtid. Grymt! Så var det ju en mejestätisk hane med mörk man också, precis som man vill ha det. Och då ska ni veta att det bara finns två lejon (fler påväg) för tillfället i detta reservat eftersom honorna skickats iväg i två omgångar på grund av att de varit släkt med enda hanen och att de varit ointresserade av att göra nya lejon.
 
Det är få som får komma så nära inpå elefanter och framför allt är det få som får se ett lejon "in action". Så vi är hyfsat nöjda med denna dag kan man säga.
 
Nu kom det med andra fordon på dessa bilder men annars är det sällan man möts. Som mest kan det cirkulera 27 jeepar i hela Entabeni varav tre utgår från vårt lilla camp. 
 
Ikväll eller imorgon kommer några bilder från dagens heldagstur. Ha det gött!
 

Kommentarer

Postat av: Blenda

Publicerad 2016-03-17 21:21:52

Hahahaha! Väldigt fina bilder! Vad roligt ni verkar ha det, men lite läskigt på nätterna med lejonen och alla odjur som finns där! Nu är det bara 3 dagar kvar tills vi åker till mexiko!!! WOHOOO!!!!xD :)

Postat av: Malena

Publicerad 2016-03-17 21:33:09

Sååå läckert!! Vilken häftig dag!!

Men har Håkan eller Marie inte gjort något kul alls på hela dagen??

Postat av: Eskil

Publicerad 2016-03-17 21:57:43

Kan det bli bättre? "Straight from the horses mouth" får man "se" allt detta. Att redan fått vara så nära två av The Big Five
är super.
M

Postat av: Daniel & Annica

Publicerad 2016-03-18 05:18:46

Jättefina bilder och en kul resebeskrivning!
Var snälla mot storebror.

DNA

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela